Nieuws Verhoging lage BTW-tarief « terug naar overzicht

 
Verhoging lage BTW-tarief

Waarom zijn de tickets voor de evenementen in 2019 duurder?

De regeringspartijen hebben het voornemen om per 1 januari 2019 het verlaagde btw-tarief te verhogen van 6% naar 9%. Als ondernemer is het verstandig om u nu alvast voor te bereiden op deze verwachte tariefsverhoging. Bijvoorbeeld door rekening te houden met uw verkoopprijzen voor producten en diensten die u in 2019 zult leveren.

Het verlaagde btw-tarief is van toepassing op verschillende prestaties. Bijvoorbeeld op de levering van eet- en (alcoholvrije) drinkwaren, geneesmiddelen en boeken. Ook sommige diensten vallen onder het verlaagde btw-tarief, zoals kappersdiensten, het geven van gelegenheid tot sportbeoefening, het verzorgen van openbaar vervoer, het verstrekken van hotelkamers voor kort verblijf en het geven van toegang tot concerten, sportevenementen en attractieparken.

Strikt genomen is het btw-tarief van toepassing, dat geldt op het tijdstip waarop de prestatie wordt verricht. Als u bijvoorbeeld in 2019 een popconcert organiseert, moet u daarvoor naar verwachting 9% btw op aangifte voldoen, ongeacht het tijdstip waarop u de tickets verkoopt.

 

Partners & sponsors