Nieuws 24 maart kinderkoor Dirk van Dijkschool op het podium in Music Club Kampen « terug naar overzicht

 
24 maart kinderkoor Dirk van Dijkschool op het podium in Music Club Kampen

Het inmiddels ruim tien jaar bestaande Pink Floyd Project heeft de handen ineen geslagen met de Nederlandse kinderrechtenorganisatie KidsRights. Om hun werk ook in Nederland voortdurend onder de aandacht te blijven brengen is er o.a. een speciaal project bedacht: een plaatselijk kinderkoor zingt mee tijdens een show van Pink Floyd Project. In Kampen zal daarom in samenwerking met de Dirk van Dijkschool op zaterdag 24 maart gezamenlijk worden opgetreden in Music Club Kampen.

Over KidsRights:

KidsRights komt op voor kwetsbare kinderen en steunt lokale ontwikkelingsprojecten wereldwijd. Bovendien richtte KidsRights in 2005 de Internationale Kindervredesprijs op. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een kind dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor kinderrechten en de situatie van kwetsbare kinderen.

Aan de optredens van het Pink Floyd Project werken kinderen mee van lokale scholen. Niet alleen zingen zij mee bij het nummer ‘Another brick in the Wall’,  maar óók vragen zij aandacht voor kinderen in de rest van de wereld die het niet zo goed hebben als zijzelf. Dit doen ze door de Stichting KidsRights onder de aandacht te brengen, terwijl er een informatieboodschap meedraait op een groot videoscherm op het podium. Bovendien worden bezoekers van het concert uitgenodigd om per SMS geld over te maken op de rekening van KidsRights.

Wij(s) in de maatschappij:
“Het oefenen gaat beginnen! Een geweldige en unieke ervaring om de kinderen mee te mogen geven. Wij kijken uit naar ons optreden op 24 maart. Een paar weken geleden kreeg ik telefonisch de vraag of van onze school zo'n 20 tot 25 leerlingen mee zouden willen doen met het optreden van Pink Floyd Project. We hebben al eens eerder meegedaan. Zowel de kinderen, ouders als leerkrachten vonden het toen een geweldige ervaring. Ik hoefde er dan ook niet lang over na te denken. De kinderen erover verteld en filmpjes laten zien. En ook nu reageren de ouders vol enthousiasme! Het sluit ook erg mooi aan bij ons motto: wij(s) in de maatschappij”, aldus dus leerkrachte Hermien de Kievid van de Dirk van Dijkschool.

Over Pink Floyd Project:
Met ruim twintig songs worden de vele ‘ Floydians’ meegenomen op reis door het erfgoed van vijftig jaar Pink Floyd: van de psychedelische periode met Syd Barrett, de invloed van Roger Waters tot en met het recente werk van David Gilmour. De trip down memory lane is inclusief quadrafonisch zaalgeluid, audiosamples, een grootse lichtshow, spectaculaire lasereffecten, drie videoschermen met kunstzinnige visuals en de voor Pink Floyd zo herkenbare attributen. Last but not least: de voorstelling wordt muzikaal gedragen door muzikanten met een diepgewortelde liefde voor de muziek van één van meest invloedrijkste bands ooit. Pink Floyd Project tourt inmiddels al meer dan 10 jaar met succes door Nederland en in Kampen zal ook nog eens één van de originele Pink Floyd zangeressen Durga McBroom een gastrol gaan vervullen.

Uiteraard kun je hier bij zijn! Koop snel tickets via onze website.

 

Partners & sponsors